Катастрофа със загинал край Плевен. Полицията в Плевен разби нарколаборатория и конфискува тютюн.

Катастрофа в Плевен днес Полиция

На 14 октомври 2024 г. в Плевен са проведени няколко полицейски операции, съобщава информационният бюлетин на МВР – Плевен. Специализирани полицейски действия за борба с производството на наркотици са проведени от служители на ГД БОП – МВР, с подкрепата на Второ РУ – Плевен и РУ – Левски. В землището на селата Асеновци и Градище двама мъже, на възраст 37 и 36 години, са били заловени в момент на полагане на грижи за конопени растения. При опит да избегнат задържане, те се укриват в гориста местност, но 37-годишният е задържан с помощта на служебно куче. На мястото са намерени конопени растения и различни градински инструменти. Около 1 км от местопроизшествието е открит лек автомобил „Фолксфаген“, с който мъжете са се предвижвали. Проведено е и претърсване в дома на 36-годишния в град Левски, където са иззети вещи, свързани с престъплението. По случая работи разследващ полицай в координация с прокурор от РП – Плевен.

Същия ден, плевенските полицаи иззеха над 0.500 грама тютюн с незаплатен акциз в рамките на специализирана полицейска операция срещу разпространението на акцизни стоки без платени такси. На кооперативния пазар в областния град е открит полиетиленов плик с тютюн. Извършен е констативен протокол и случаят се разследва от полицейски инспектор от Второ РУ – Плевен.

В РУ – Долни Дъбник е образувано бързо производство срещу 35-годишен мъж за шофиране след употреба на наркотици. Мъжът е бил проверен в село Крушовица, като наркотестът му отчел положителен резултат за канабис. Задържан е за 24 часа и работата по случая продължава.

На 15 октомври в 08:10 часа е отчетен тежък пътен инцидент на главен път Е-83 в района на местността „Шумата“, близо до разклона за град Славяново. Ударили са се леки автомобили „Дачия“ и „Хюндай“, при което пътник от „Хюндай“ е загинал на място. Пътни полицаи регулират трафика в района на катастрофата, а огледите продължават.