Потребители на социални услуги сбъднаха мечтите си да представят талантите си на сцена [ИП]

Образование

По повод Световния ден на социалната работа студентите от Медицински колеж към Медицински университет – Плевен организираха концерт под наслов “Заедно ще сбъднем мечтите си”. На сцената в зала „Катя Попова” потребителите на социални услуги от Плевен и областта имаха възможност да сбъднат една от мечтите си – да покажат пред публика творческите си възможности.
Преди да започне концертът с поздрав към всички се обърна директорът на Медицинския колеж доц. д-р Евгения Бързашка. В поздрава си тя подчерта колко трудна и важна е работата на социалните работници и колко необходима е тя за нейните потребители.

Със сценични изяви в концерта се включиха потребители на социални услуги от всички възрастови групи от град Плевен и област Плевен: Защитено жилище за възрастни хора с умствена изостаналост – Плевен; Дневен център за възрастни с увреждания – Плевен; Център за специална образователна подкрепа “П. Р. Славейков” – Плевен; Център за настаняване от семеен тип по Проект: Предоставяне на социални услуги в общността – 6 ЦНСТ за деца и младежи, изведени от специализирани институции – Плевен; Център за социална рехабилитация и интеграция – Плевен; Комплекс за социални услуги – ЦНСТ 2 – гр. Пордим, общ. Пордим.

Специален поздрав към присъстващите поднесоха  Изабел Янева, студентка от специалност „Социални дейности“ на Медицински колеж и танцов състав „Алеко пее и танцува“ от Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ – Плевен.
Празникът се проведе под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Концертът е част от събитията, посветени на Седмицата на действие (19-23 март) и 10-годишнината на специалност „Социални дейности“ в Медицински колеж към Медицински университет – Плевен, която официално ще бъде отбелязана на 22 март.

 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com