Почетен консултант по хирургия от Оксфорд е специален гост на международна конференция в Медицинския [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Днес в Медицински университет – Плевен се открива 16-то издание на Международната медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Тя ще продължи  до 13 октомври с лекции на водещи специалисти, които ще представят най-новите постижения в областта на медицината и фармацията, като акцент ще бъде поставен върху новостите при оказване на спешна медиицнска помощ при екстремни състояния с дискусии върху иновативните подходи в медицинското образование, наука и практика.
Официалната церемония по откриването на конференцията  е днес, от 16.00 ч, в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен. Участниците ще бъдат приветствани от Ректора на университета проф. Славчо Томов. Почетен гост на международния научен форум е проф. д-р Дейвид Уилиям Кранстън, професор по хирургия към Катедрата „Хирургически науки“, Нъфийлд, Оксфордски университет, почетен консултант по урология в Университетска болница Оксфорд. Той ще изнесе днес академична лекция.
Официален гост на откриването на младежкия форум ще е кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com