Премиерата на балета „Ледената кралица“ е днес [ПД]

Култура

Премиерата на балета „Ледената кралица“ е днес, 16 април, от 19 часа в читалище „Съгласие 1860“ в Плевен. Спектакълът е на художествения ръководител на Балетната школа при читалището Маня Николова.

Това е 64-ият творчески сезон на Балетната школа – най-старата в България, с много свои последователи и възпитаници, които се изявяват на професионални сцени. „Ледената кралица” е поставяна и преди 6 години. „Поколението се сменя – както в нашата публика, така и в състава. Тазгодишната постановка има своите различия от предишната – като сценарий и режисура”, пояснява Маня Николова.

Отново са съчетани различни танцови техники – класическа и палцова, модерен балет, уличен хип хоп и брейк. Музиката е колажна, изградена около саундтрака на филма „Ледената кралица”. За да бъде представлението наистина впечатляващо, танцьорите ще облекат нови, бляскави костюми.

След премиерата днес ще има 8 образователни спектакъла, последвани от традиционния голям годишен концерт на 6 юни. Тогава всички над 100 възпитаници на Балетната школа ще се включат в спектакъла. Следващите представления ще бъдат на 17 април от 11,30 и 16,30 ч., на 19 април – 10,30 и 14,00 ч., 20 април – 13,45 ч., 23 април – 10,00 ч., и 24 април – 11,00 и 12,30 ч.

Снимки: Читалище „Съгласие“

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com