Продължават текущите ремонти на улици в Плевен [ПД]

Общество

Текущите ремонти на улици в Плевен продължават по план, информират от Общината. Тази седмица фирмата изпълнител „Инжстрой” ЕООД ще довърши изкърпването на настилката по трасето на тролеите на ул. „Ильо Войвода”. Същите дейности се извършват по ул. „Сан Стефано”. Дупки ще бъдат изкърпвани и по настилката на пътя към МБАЛ „Авис Медика”. Продължава ремонтът на тротоарна настилка на пл. „Македония”. Екипите на „Инжстрой” ще рехабилитират участъци от улиците „Преслав”, „Искър”, както и настилката на улиците, заключени между „Васил Априлов”, „Гренадирска” 40 и „Прилеп” 1.
По повод дейностите, кметът на Община Плевен Георг Спартански коментира, че извършените от 2016 г. насам са най-мащабните в последните 30-40 години. „Общо над 30 улици са обхванати – 16 от тях са включени за основен ремонт по европейски проект, други над 10 Община Плевен направи с целеви средства, отпуснати от правителството преди 2 години. Към тях се прибавят и улиците за основен ремонт със собствени средства на местната администрация по Инвестиционната програма за тази година. Имаме 180 км улична мрежа в Плевен и още толкова в селата и Славяново. Факт е, че улиците са стотици, но е факт и че от няколко десетилетия не са ремонтирани толкова много за такъв кратък период. С наличните пари, които имаме, ще трябва да минат десетилетия, за да оправим улиците така, че те да изглеждат като в Западна Европа. Но това са възможностите на българските общини в момента”, каза още Спартански.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com