Продължава гражданската подписка по проблема с бездомните кучета в Плевен [ПД]

Общество

Продължава гражданската подписка по проблема с бездомните кучета в Плевен, която е в подкрепа на Отворено писмо до кмета Георг Спартански, председателя на Общинския съвет Мартин Митев и медии. Поводът за писмото са зачестилите ухапвания на граждани от безстопанствени кучета на територията на град Плевен – в частност в района около бул. “Скобелев“, и „продължаващото бездействие на Община Плевен по изпълнение на Национална програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Република България“.
Подписката стартира на 12 април и още същия ден беше подкрепена от 300 граждани. Тя е достъпна от 9.00 ч. всеки ден пред кафе „Скобелев“ – в пешеходната зона под паметника „Майка България“. Желаещите да я подкрепят могат да го направят до 27 април. След това тя и Отвореното писмо ще бъдат внесени до посочените адресати. Във връзка с нея на 13-ти април кметът Спартански инициира среща с граждани, на която бяха обсъдени идеи по темата.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com