Променлива облачност и слаби дъждове в Западна Северна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето за периода от 5 до 7 април 2024 г. за региона на Западна и Централна Северна България сочи променлива облачност с тенденция към намаляване и последващо увеличение. В петък ще има слаб до умерен северозападен вятър, а температурите в региона ще се колебаят между 20° и 24°, като атмосферното налягане ще се запази високо и без големи промени.

През уикенда времето ще стане слънчево със зачестила облачност в събота вечерта, като температурите ще са подобни на петък и атмосферното налягане леко ще се понижи. Събота ще започне с умерен северозападен вятър, който ще се усили в нощта срещу неделя. В неделя времето ще бъде предимно облачно с възможност за слаби краткотраени дъждове на отделни места и умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 24°.

В планинските райони на Западна и Централна Стара планина през тридневния период ще има променлива до значителна облачност, като в неделя се очакват валежи. Температурите на 1200 метра ще се колебаят около 15°-17°, а на 2000 метра около 5°-7°. Вятрът над планината ще бъде умерен до силен от северозапад.

Дежурен синоптик на прогнозата е Валентина Радойска.