Променлива облачност и слънце за Западна и Централна Северна България

Акценти Времето в Плевен Най-важното


От 23 до 25 февруари 2024 г. се прогнозира променлива облачност за Западна и Централна Северна България, като по-голяма част от времето ще бъде слънчево. На 23-и февруари времето ще бъде променливо облачно с максимални температури между 16 и 19 градуса, и ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. В района на Стара планина се очаква умерен до силен вятър с максимални температури около 10 градуса на 1200 метра височина и около 2 градуса на 2000 метра.

На 24-и февруари в западните части представа на дъжд привечер, а на останалата територия ще има разкъсана облачност. Очакват се минимални температури между 4 и 7 градуса и максимални между 18 и 20 градуса. В планинските райони ще има предимно слънчево време с временни облаци и силен до бурен вятър в западния дял.

На 25-и февруари се очаква облачно време с понижение на облачността. В северозападните части и предбалкана местами ще превали дъжд, с минимални температури между 7 и 9 градуса и максимални между 16 и 18 градуса. В планинските райони ще бъде облачно с валежи на отделни места и сняг на най-високите части, придружено с умерен до силен южен вятър.

Атмосферното налягане ще се понижи първоначално, но след това слабо ще се повиши и отново слабо ще се понижи в следобедните часове на 25-и февруари.

Прогнозата е подготвена от дежурния синоптик Валентина Радойска.