Прострелян младеж от полицай в Плевен е стабилен след операция.

Плевен днес


Относно стрелбата в Плевен, 19-годишният момък, който получи увреждания вследствие на полицейски изстрел, е настанен в болница, където му е оказана необходимата медицинска помощ. Неговото състояние в момента е стабилно, след като е претърпял операция и не е застрашаващо живота.

Започнало е разследване за инцидента, в който униформен служител, при изпълнение на служебните си задължения, е нанесъл наранявания на младия човек, като е стрелял със служебното си оръжие. Производството се води от Районната прокуратура в града, където разследването е възложено на експерти, посочи главният заместник на Окръжния прокурор в Плевен, Дияна Илиева.

Според изказванията на очевидци в превозното средство на пострадалия е имало други лица, които са информирали медии, че полицейската патрулка не е била обозначена по обичайния начин и са били преследвани от нея. От МВР издадоха заповед за временното отстраняване на съответния полицай.

Младите мъже настояват, че са били гонени от автомобила, при което опитали да се оттеглят и в последствие е последвал изстрел и единият от тях бил ранен.

Работата по случая продължава със засилен интензитет. В рамките на проучването изобличителни материали и предмети са били конфискувани на местопроизшествието, включително и две патрони, личното оръжие на служителя и проби от ръцете му. Проведени са разпити и са събрани множество показания от очевидци и видеодоказателства от наблюдателни камери.

Предстоят анализи и експертни становища по различни аспекти на случая, включително балистични, съдебно-медицински и технически експертизи на видеоматериал. Разследването продължава под внимателния поглед и контрол на местната прокуратура.

Случката има местоположение в района на булевард „Христо Ботев“ и до Медицинския университет в града, уточни Илиева.

МВР също така издаде заявление, в което потвърди, че полицейският служител, участвал в инцидента, е бил временно освободен от изпълнение на служебните си задължения. Информацията беше публикувана на уеб страницата на Областната дирекция на МВР в Плевен.

Събитията разказват за нощен инцидент около 02:30 по бул. „Георги Коче

Информацията за този случай е предоставена от dnes.bg.