Регионален исторически музей Плевен награждава „Приятели на музея“ за първи път

Общество


Регионалният исторически музей в Плевен ще отбележи за първи път тази година събитието с връчване на грамоти и плакети за заслуги, наречени „Приятели на музея“. Това ще се случи на 31 октомври по повод Деня на народните будители, информира на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен директорът на музея д-р Володя Попов.

Плакетите ще бъдат връчени на церемония, която ще съпътства представянето на четвъртия том на научния сборник „Мизия – от древността до днес“. Отличията са предназначени за лица и организации, които активно сътрудничат с музея, включително университети, БАН и други културни институции, отбеляза д-р Попов.

Първите носители на тези награди са трима и имената им ще бъдат огласени по време на церемонията. Заместник-директорът на музея, д-р Димитър Петров, подчерта важността на тези награди като знак на уважение и благодарност към колегите и партньорите, които безкористно подкрепят инициативите на музея.

Същевременно на 1 ноември ще бъде открита изложба, посветена на 100-годишнината от рождението на оперната прима Катя Попова, съпроводена от каталог. Част от експонатите, които са дарени от семейството на певицата, ще бъдат показани за първи път. Изложбата се организира със съдействието на Община Плевен и е част от инициативите на музея, посветени на Катя Попова, включително и 32-то издание на Международния музикален фестивал Лауреатски дни „Катя Попова“.

Източник на информацията е Българската телеграфна агенция (БТА).

Вашият коментар