Румен Христов в Плевен: СДС ще се яви самостоятелно на местните избори, готвим се за предсрочни парламентарни избори [ИП]

Политика

На предстоящите местни избори СДС ще се яви самостоятелно. Това заяви на пресконференция в Пресклуба на БТА в Плевен лидерът на СДС Румен Христов. В нея  участваха още д-р Мариана Лазарова – заместник-председател на СДС и Петьо Петков – председател на Общинското ръководство на СДС в Плевен.
Румен Христов посочи, че имат самочувствието да удвоят резултата си от последния местен вот, след който СДС има най-много избрани кметове  и общински съветници в страната.  „За нас местните избори са много важни.Имаме амбиция доста по-рано да излъчим кандидатите си за  кметове, за да станат разпознаваеми, да си направят екипите и да ги представят”, каза Румен Христов. Той е в Плевен за провеждането днес на изнесено заседание на НИС на СДС.
По отношение на евровота  догодина лидерът на СДС обяви, че нямат още решение как ще се явят. По думите му, това са тежки избори заради липсата на мотивация у избирателите и заради високата 7%  бариера.  Христов посочи, че, въпреки някои призиви за самостоятелно явяване, най-вероятно ще в коалиция.
Десният лидер беше категоричен, че ситуацията в страната предвещава  предсрочни парламентарни избори. „Нещата в държавата не са такива каквито се иска на управляващите. Имаше дълга поредица от гафове, няма стабилност. Има изчерпване на резервната скамейка на ГЕРБ. Трусовете в малката коалиция се отразяват на общото управление. Забелязва се умора в избирателите”, коментира Румен Христов.
За това как СДС ще се яви на тези избори предстои да бъде обсъдено на програмна конференция през ноември в София. Тогава ще бъде избран вариантът за явяване на СДС на парламентарните избори, като възможните модели са: дясно-консервативен, автентичен десен или самостоятелно явяване на изборите. Дори и при предсрочни избори, имаме време да изберем най-доброто за СДС, заяви Румен Христов. Той беше категоричен обаче че СДС няма да се коалира с БСП и ДПС. Формацията, която идейно е най-близка със СДС, е ДБГ, допълни той.
На пресконференцията лидерът на СДС коментира също възможностите за подкрепа на развитието на туризма и спорта в Плевен. Той съобщи, че имат идея за провеждане на конференция на най-високо ниво, на която да се обсъдят възможностите за развитие на круизен и поклоннически туризъм в Плевен.
Лидерът на СДС ще участва днес и в работата на Областния съвет на СДС – Плевен, който ще се проведе преди изнесеното заседание на НИС.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com