Служителка и двама пациенти на клиника в Ловеч с повдигнати обвинения за държане на наркотични вещества [ЛТ]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу трима за държане на наркотични вещества.
Обвинението срещу Д. М., Т. П. и Л. П. е за това, че на 11.10.2017г., без надлежно разрешение по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите,  в гр. Ловеч Д. М. разпространила и на второкласен път II-35 на входа на гр.Плевен, Т.П. и Л.М. държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 5613  милиграма метадон алкалоид сол на стойност 70,72 лева. Престъпление по чл.354а, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от НК.

Д.М. работила в клиника в гр.Ловеч, като част от трудовите функции били да раздава срещу подпис високорискови наркотични вещества на пациенти на лечебното заведение  (терапевтична доза). Т. П. и Л. П. били включени в  метадоновата програма. По време на посещенията си в клиниката двамата изградили отношения на доверие с работещата там жена.  На 11.10.2017 г. обвиняемата предоставила  на двамата полагащите им се дневни дози метадон, но освен тях им дала и още  5613  милиграма метадон алкалоид сол, които двамата и имали намерение да продават на зависими от наркотици лица в гр.Плевен. След това двамата си тръгнали. По пътя за гр.Плевен те били спрени за проверка от  служител на Второ РУП-Плевен, при която се установило наличието на наркотик.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu