Слънчево, мъгли и валежи над Западна и Централна България.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогнозата за времето в Западна и Централна Северна България в периода от 26 до 28 март 2024 г. обещава разнообразни метеорологични условия. На 26 март времето през деня ще бъде предимно слънчево, с очаквано облачно време и слаби дъждове през нощта. Максималните температури ще варират от 14 до 16 градуса, а в южната четвърт ще духа слаб до умерен вятър. В планинските райони, над 2000 метра надморска височина, се прогнозират снеговалежи.

В сряда, 27 март, се очаква облачно сутрешно време с възможни валежи от дъжд, а след обед облачността ще намалее. Прогнозираните максимални температури ще бъдат относително високи – между 18 и 20 градуса, като атмосферното налягане ще продължи да спада. В планинските райони облачността ще е гъста, а сутринта ще има дъждове. Максималната температура на 2000 метра надморска височина ще достигне до 4 градуса.

На 28 март, четвъртък, променливата облачност ще доведе до моментни дъждове и вероятност за гръмотевични бури. Очакват се умерени до слаби западни ветрове и максимални температури между 16 и 18 градуса в западната част, като в централната част поради силен югозападен вятър, температурите ще са между 20 и 22 градуса. През втората половина на деня атмосферното налягане ще се повиши. В планинските райони облачността ще е преобладаваща и следобед са възможни дъждове с гръмотевични бури.

Данните са предоставени от дежурния синоптик Валентина Радойска.