Снежана Чочева – дългогодишен председател на Съюза на математиците в Плевен, днес празнува юбилей [ИП]

Общество

Кметът на Община Плевен Георг Спартански поздрави в началото на днешното заседание на Общинския съвет дългогодишния председател на Съюза на математиците – клон Плевен, г-жа Снежана Чочева. Тя е в ръководството на съюза от 50 години, преподавател, автор на множество учебни помагала, инициатор на домакинството на Плевен на престижни международни състезания.
   „Г-жа Чочева не се нуждае от представяне, тя е един от стожерите на математиката и математическата наука не само на ниво Плевен, а на национално ниво. В деня на рождението Ви, г-жо Чочева, се чества и годишнина от създаването на физико-математическото дружество в България, така че съм абсолютно уверен, че случайни неща няма. От името на целия Общински съвет и присъстващите ръководители на администрацията искам да Ви поздравя с този прекрасен ден. Познавам Ви от дълги години и знам в каква жизнена кондиция сте, пожелавам Ви все така да помагате на децата на Плевен да усвояват тайните на математиката, а Вашите ученици да се представят все така достойно на международни и световни форуми. В знак на изключително уважение към Вас в човешки и в професионален план, ми позволете да ви връча този букет и да ви пожелая да сте здрава, усмихната, да създавате настроение и да продължите да раздавате енергия. Стотици деца са формирали под Ваше влияние любов към математиката и са прославили града ни, затова в знак на уважение към работата Ви в името на Плевен Ви връчвам този плакет на Община Плевен”, обяви в залата г-н Спартански.
Г-жа Чочева благодари за вниманието и обясни, че винаги се е застъпвала организираните от Съюза мероприятия да се провеждат тук, защото когато стотици деца от десетки държави дойдат в Плевен, това е принос за развитието на града ни и на страната.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com