„Спартак печели третото място, треньорът Минчев недоволен от играта“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен завоюва третото място на турнира за Купата на Плевен, след като победи Берое Стара Загора с резултат 83:73. Въпреки успеха, старши треньорът Любомир Минчев изрази сериозно недоволство от играта на своите състезатели, особено в последния ден от турнира, и определи представянето им като катастрофално.

Минчев даде интервю преди началото на новия сезон, в което обсъди новата селекция на отбора, ограничената ротация и липсата на повече български играчи в състава. Той подчерта, че въпреки контролния характер на мача, не е доволен от показаната игра и отбеляза, че защитата и физическата подготовка на играчите не са на необходимото ниво.

Треньорът разясни ситуацията около липсата на Милен Захариев, който пропуснал турнира по препоръка на лекарите поради възпаление на адутора, с цел предотвратяване на продължително отсъствие. Минчев изрази надежда Захариев скоро да се възстанови и да се присъедини към отбора.

Треньорът подчерта нуждата от допълнително укрепване на отбора с още един висок играч, тъй като наличието на малко български играчи ги принуждава да търсят чужденци. Минчев също така коментира, че някои от бившите играчи са решили да преминат в други отбори или не са получили предложения за нови договори.

Завършвайки, Минчев изрази неудовлетвореност от липсата на опит и качество, но заяви, че вижда потенциал в настоящия състав. Той подчерта значението на доброто отношение и тренировъчния процес за развитие на отбора през сезона и призна, че ще се опитва да постигне най-доброто въпреки ограниченостите в състава и липсата на опитни играчи.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com