Спартак Плевен отстъпва пред Валмиера с 89:104 в Европейската северна лига

БАСКЕТБОЛ Спорт


Спартак Плевен претърпя неуспешен старт в новия сезон на Европейската северна лига, след като загуби с 89:104 от латвийския Валмиера в зала „Балканстрой“. Тимът на Любомир Минчев демонстрира дух и борбеност, но във финалните минути гостите се оказаха по-силни и успяха да изтръгнат победата.

Следващият мач на Спартак в надпреварата ще бъде на 30 септември, когато ще гостуват на Опава. Междувременно Валмиера, под ръководството на Николайс Мажурас, увеличи актива си на две победи и ще посрещне Донар Грьонинген на 8 октомври.

Началото на мача беше обещаващо за домакините, благодарение на силна дефанзивна игра и присъствието на Дерек Кълвър под коша. Латвийците обаче се върнаха в мача с добри отигравания на Дакуан Смит и Дейвис Озерс. В края на първата част, Спартак успя да задържи минимален аванс благодарение на Амад Ранд и Крис Кийлинг.

Втората четвъртина беше белязана от бързо темпо и честа смяна на водачеството. Милен Захариев и Кийлинг изпъкнаха за домакините, докато за Валмиера Смит беше моторът на отбора. Все пак, латвийците успяха да се оттеглят на почивката с преднина от 44:40.

Третата четвърт започна с точни стрелби на Артис Ате, Озерес и Смит, което остави Валмиера в по-добра позиция. Спартак отговори със солидни изпълнения на Виктор Геров, Захариев и Кийлинг, които доведоха до ново равенство. Въпреки това, Ростислав Новицки и Ожарас Бренжис осигуриха на гостите преднина от 5 точки преди последната част.

В заключителните минути на мача, Трей Холоуел, Крис Минков и Кълвър вдъхнаха надежда на домакините за обрат, но точни далечни изстрели на Ате и Бренжис прекратиха тези амбиции, осигурявайки победата за Валмиера.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com