Специализирана полицейска операция против престъпността в Плевен.

Полиция

**Плевенската полиция проведе успешна операция срещу престъпността**

На 26 март в област Плевен се проведе мащабна полицейска операция, насочена към борба с конвенционалната престъпност и поддържане на обществения ред, съобщават от информационния бюлетин на МВР – Плевен. Акцията, в която участваха служители на различни сектори в рамките на дирекцията – от криминална и икономическа полиция до пътна и охранителна полиция, както и представители на военна полиция и митнически служители, имаше за цел да противодейства на насилието, кражбите, наркотрафика и контрабандата.

При проверка в имот в Белене бяха открити бидони и дамаджани с алкохол, около 210 литра, с различен алкохолен градус, замразена риба на общо 375 кг, консерви без етикети и срок на годност, както и оборудване за преработка на месо. Срещу нарушителя беше заведено досъдебно производство, а конфискуваната течност беше предадена на митническите служители. Заловените храни бяха предадени за унищожаване.

В Червен бряг е извършен обиск на 18-годишно лице, при което е открито вещество с признаци на наркотик, предназначено за лична употреба. Бързо производство е образувано във връзка със случая. Освен това, 4 бързи производства бяха инициирани за управление на МПС след употреба на наркотични вещества в различни точки на Плевен.

Сред другите дейности подчинени на МВР в Плевен, служители при РУ-Долна Митрополия се натъкнаха на въоръжение в частен дом, доброволно предадено от местна жителка. И по този случай беше образувано досъдебно производство.

Общо в операцията бяха извършени проверки на 485 души и 305 автомобила, а също така и на множество обекти – от пунктове за прием на метални отпадъци до търговски обекти и заведения. Регистрирани са 9 престъпления, свързани с наркотици, данъчни измами и нарушения на пътния ред. Издадени са 65 акта и наложени са административни мерки за различни нарушения. Случаите са докладвани в Районна прокуратура – Плевен, и по тях продължава работа.

Отделно от спекооперацията са регистрирани няколко пожара в околностите на селата Рупци, Радомирци и Малчика, без да има заявени материални загуби. Технически екип е осигурил безопасността на плевенчани след забелязана надвиснала опасност на улица „Вардар“.