Спипаха пияни шофьори [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

На 7 септември 2018 година в РУ – Левски е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК, съобщи МВР-Плевен. На същата дата около 17.20 часа в град Левски на улица „Ал. Стамболийски“ е спрян лек автомобил, собственост и управляван от 42-годишна от град Летница. При извършената проверка с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“ се установи, че управлява с концентрация на алкохол 2,82  промила. Издаден е талон за медицинско изследване. Шофьорката е задържана за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Левски. Работа по случая продължава разследващ полицай.
На 8 септември 2018 година в 07:00 часа в РУ- Червен бряг е получен сигнал за настъпило ПТП в града на булевард „Христо Ботев“. На място е изпратен автопатрул, който е установил, че 36-годишен местен жител, като водач на лек автомобил „Сеат Леон“, негова собственост е реализирал ПТП като е блъснал паркиран автобус „Мерцедес“.  От извършената проверка за алкохол с техническо средство „Дрегер – 7510“ се установи, че 36-годишният управлява автомобила с концентрация на алкохол 2,04 промила. Издаден талон за медицинско изследване. Нарушителят е дал кръв за изследване. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работата по случая продължава.
На 6 септември 2018 година около 18:20 часа в град Плевен на улица „Иван Миндиликов“ служители на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен проверяват с техническо средство 46-годишен от село Върбица – водач на лек автомобил „БМВ-320“. Дрегерът е отчел 1,70 промила алкохолна концентрация. Уведомен е прокурор от РП – Плевен за престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com