СУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в Пордим отбеляза патронния си празник и се включи в инициативата „Розите на България“ [ПД]

Общини

СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Пордим, в деня на патронния си празник се включи в инициативата на Министерството на образованието и науката „Розите на България“, информират от местната администрация. Българското хоро се изви от 18.00 часа пред сградата на Общината на 11 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий.
Учители, ученици и техните родители се потопиха в ритъма на българския фолклор с едно право хоро – „Празнична сюита“. За да се усети родолюбивият дух, част от учениците бяха облечени в български народни носии.

Музиката за правото хоро е специално написана за инициативата на Министерството на образованието и науката „Розите на България“ и е изпълнена от оркестъра за народна музика на БНР, хора на Фолклорния ансамбъл „Тракия“ и хора „Космически гласове“.
„Розите на България“ е посветена на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, която е определена за Европейска година на културното наследство.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com