С мярка „задържане под стража” е мъж, обвинен за държане и производство на наркотик в Плевен [ИП]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на мъж за държане на метамфетамин и прекурсори и материали за производство на наркотик, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.
Прокуратурата е привлякла Е.Т. в качеството на обвиняем за това, че в периода от неустановена дата до 27.09.2018 г. в гр. Плевен, във вилен имот, без надлежно разрешително държал прекурсори, съоръжения и материали за производство на наркотични вещества и техни аналози, както и за това, че по същото време и място държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – 0.196 грама метамфетамин, на стойност 4.90 лева – престъпление по чл.354а, от НК – наказуемо с лишаване от свобода.
Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните да момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието. Задържаният е осъждан многократно за престъпления от общ характер. По настоящото досъдебно производство е заварен в момента на приготвяне на наркотично вещество, предназначено за продажба. Налице е реална опасност същият да се укрие или да извърши друга престъпление, поради което съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража“. Определението на съда подлежи на обжалване.
Под ръководството на Прокуратура действията по разследването продължават.
 
 
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com