С научен форум специалност „Социални дейности” на Медицинския колеж ще отбележи 10 години [ИП]

Здравеопазване

Научният форум „10 години иновации – обучение, опит, практика“ ще бъде открит днес в Плевен. Той е посветен на 10-годишнината на Специалност „Социални дейности” в Медицински колеж към Медицински университет – Плевен. По време на двудневната научна среща ще се обсъдят възможностите за сътрудничество за иновации и обмен на добри практики, разработени с цел модернизиране и укрепване на системите за обучение и образование на бъдещи професионалисти в областта на социалната работа.
Официални гости на научния форум се очаква да бъдат представители на Министерство на труда и социалната политика и Министерство на образованието и науката.
В дните на форума своите научни разработки ще представят преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ гр. Благоевград, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Тракийски университет Стара Загора, които обучават студенти от специалност „Социални дейности“. Специален гост на форума е проф. Нина Атанасова, д.б.н., Научен секретар на направление „Биомедицина и качество на живот” към Българска академия на науките. Своите иновативни разработки ще представят и Директорът на ПГТ „Алеко Константинов“ – Плевен, Малинка Маринова, Директорът на Център за специална образователна подкрепа “П. Р. Славейков” – Плевен, г-н Милен Наков и Милена Караангова от Център за развитие на човешките ресурси – София.
Официалното откриване е днес,  от 13,00 ч. в зала „Магнум“, Втора клинична база.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com