С „Пролетни танцови щрихи“ НУИ „П. Пипков“ отбелязва Международния ден на балета и танца [ПД]

Акценти

С концерта „Пролетни танцови щрихи“ Националното училище по изкутвата „Панайот Пипков“ в Плеван ще отбележи Международния ден на балета и танца – 29 април. Събитието ще се състои на 26 април 2018 г. от 18 часа в концертната зала „Божко Шойков“.

В празника ще участват ученици от специалностите български танци, народни инструменти, народно пеене и акордеон. В първата част на програмата са включени танцови произведения от класическия, историческия, характерния и съвременния танц, които учениците изучават в специализираната си подготовка. Хореографията е на Маня Николова.

Във втората част на концерта публиката ще види фолклорни танци по хореография на проф. Кирил Дженев, проф. Петър Ангелов, Димитър Дойчинов, Методи Кутев и Танушка Арабаджиева. В нея ще се изявят и ученици от специалностите народно пеене, народни инструменти и акордеон с ръководители Елка Недялков, Гълъбина Стайкова, Борислав Иванов и Ценка и Румен Тодорови.
Входът за събитието е свободен.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com