Творби-откровения представя творческото семейство Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика [ПД]

Култура

Изложба малка пластика и живопис на творческото семейство Убавка Тончев и Константин Симеонов – Костика беше открита в Артцентър „Плевен“. Събитието събра много техни колеги и почитатели, сред които беше и кметът Георг Спартански.

„Всички тези прекрасни творби мога да обединя в думата „откровение”. Откровение, което не оставя никого безучастен. Имам възможността да общувам и с двамата автори. Впечатлен съм от таланта им, но най-вече от тяхната скромност и човечност, от достойнството, с което носят своя кръст. Те не са свикнали да си пробиват път с наглост и агресия, а разчитат само на това, дадено им от Бог – талантът на две ръце и душа, с която правят прекрасните си творби“, каза в приветствието си Георг Спартански.

Убавка Тончев благодари на зрителите, че са дошли да видят творчество им – това, с което двамата автори живеят. „И нека отново бъдем заедно на следващата изложба“, добави тя. Експозицията ще остане в залите на Артцентъра до 23 април.
Информация: Община Плевен

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com