Театрално студио „Маска“ при МГ „Гео Милев“ зарадва почитателите си с нов спектакъл [ПД]

Образование

Театрално студио „Маска“ при МГ „Гео Милев“ в Плевен зарадва почитателите си с нов спектакъл. Премиерата на „Покана от Париж“ от Панчо Панчев се състоя снощи в Актовата зала на училището. Талантливите млади актьори пренесоха аудиторията в една класна стая в елитна Математическа гимназия.

Разказаха за един своенравен клас, в който обаче пристига нова учителка то френски език – Калина Стоева. С нестандартен подход, честност, справедливост и обич тя успява да мотивира всички деца да повишат успеха си и да променят поведението си.

Ежедневието поставя ученици и учители пред непредвидени изпитания, в които всеки трябва да реагира според собствените си принципи и съвест – директорката на училището, чиято дъщеря е в същия клас, новата учителка, учениците.

Има ли невинна лъжа, трябва ли да се жертваш за приятелството и винаги ли правилата са най-важни – на тези и други въпроси дава отговор постановката, която остава с отворен финал, за да даде възможност на зрителя да я завърши по своему.

Бурни аплодисменти получиха на финала младите таланти, между които със своята китара се включи и Волен Димитров. Художественият ръководител на Студио „Маска“ и преподавател по български език и литература Галина Вълчешка поздрави възпитаниците си и покани на сцената директорката на гимназията Ирена Борисова, която връчи специални грамоти на 5-има от участниците.

Тази година те завършват своето средно образование и получават признание за принос в развитие и утвърждаване на културните традиции на елитното училище. Борисова им пожела да създадат и изиграят най-важната роля – тази на живота си.

Галина Вълчешка – в средата, с петимата зрелостници.Директорката Ирена Борисова награждава абитуриентите.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com