Траурен кът и непоказвана досега картина на Светлин Русев има в Ловеч [ЛТ]

Ловеч

Траурен кът и непоказвана досега картина на Светлин Русев има в Художествена галерия – Ловеч, стана ясно на 30 май на пресконференция в Община Ловеч. Директорът на галерията художникът Валентин Узунов е ученик на починалия известен художник и общественик и по-този начин отдава почит към своя учител. Днес директорът взе участие в поклонението, което се състоя  пред националната галерия „Квадрат 500” в столицата. Големият художник си отиде на 26 май, малко преди да навърши 85 години.
Показаната картина в Ловеч се нарича „Майка ми“ (1988 г.), тя е от фонда на галерията, 3х2 м, масло, платно. Много трудно я внесохме през вратите, но намерихме точното място и навярно ще остане дълго време тук, за да напомня за личността и делото на този невероятен талант и дух, роден в близкия град Плевен, съобщиха от галерията.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu