Тридневна прогноза за времето, акцент върху Плевен, променливи условия.

Акценти Времето в Плевен Най-важното


Прогноза за времето за Плевен и околната област от 05.06.2024 г. до 07.06.2024 г.

В Плевенска област днес на 05.06.2024 г., към сутрешните часове се наблюдава атмосферно налягане от 995.4 hPa и температура на въздуха от 20.9°C, измерени в метеорологичната станция в Плевен. Преди обяд времето ще бъде предимно слънчево с променлива облачност, а след това облачността ще се сгъсти и ще допринесе за развитието на купесто-дъждовни облаци, които ще причинят краткотрайни, но интензивни дъждове с гръмотевици в региона на Плевен и преди всичко в районите близо до Балкана. В Плевен ще духа слаб до умерен вятър с усилване при преминаване на конвективните облаци, като температурите ще варират между 26° и 29°. Атмосферното налягане ще се задържи стабилно през целия ден.

По високите части на Балкана в района на Плевен ще има променлива облачност с интервали на слънце преди обяд и валежи с гръмотевици следобед.

За 06.06.2024 г. очакваме преимуществено слънчево време с развитие на купеста облачност в следобедните часове, като в района ще има места с дъжд и гръмотевици. В Плевен вятърът ще вее от запад-северозапад, с температурите вариращи от 28° до 30° през деня, при леко повишаване на атмосферното налягане.

На 07.06.2024 г. в Плевен регионът ще се наслаждава на основно слънчево и горещо време, придружено със слаб локален вятър. Дневните температури се очаква да достигнат до стойности между 30° и 33°, а атмосферното налягане няма да претърпи значителни изменения.

Дежурен синоптик за региона на Плевен и околността е Валентина Радойска, която ще следи за промени в метеорологичните условия и ще информира при нововъведения във времето.