Тържествено награждаване на победителите в Международното биенале на малките форми

Последни новини


Днес, в Художествена галерия „Илия Бешков“ в Плевен, ще се състои специална церемония, на която ще бъдат обявени наградените и номинираните творци от XII-ото Международно биенале на малките форми Плевен`2024. Събитието привлича 265 автори, включително 34 от чужбина, с общо 490 произведения. Участниците представляват страни като България, Полша, Канада, САЩ, Аржентина, Португалия, Израел, Италия, Румъния, Великобритания, Холандия, Латвия, Босна и Херцеговина. Тази година се забелязва особено силно присъствие на автори от град Плевен и региона.

Церемонията по откриването ще започне в 18:00 часа в галерията. Шестчленното жури, което включва Никола Енев, Стефан Гаджовски, Богомил Живков, Николай Неделчев, Александър Сахатчиев и Веляна Сепиева, е било натоварено със задачата да определи талантивите, които заслужават отличия.

От 2002 г. насам биеналето се провежда на всеки две години и е организирано с подкрепата на Министерството на културата на Република България, Община Плевен, Съюза на българските художници и други културни институции.