УМБАЛ Плевен с кампания за белодробна туберкулоза безплатно.

Общество


Университетската болница за активно лечение (УМБАЛ) „Д-р Георги Странски“ в Плевен организира кампания с наименование „Отворени врати за оценка на риска от белодробна туберкулоза“. Събитието ще се проведе между 17 и 21 юни на територията на Отделението за диспансерно наблюдение на болни с пневмо-фтизиатрични заболявания, според информация, представена от здравното заведение.

В рамките на кампанията, ще се извършват безплатни прегледи от 10:00 до 12:00 часа през изброените дни след предварително записване на място или на телефон 064/802 994.

От болницата подчертават, че „участието в кампанията и всички процедури, свързани с нея, са напълно безплатни за пациентите и не зависят от здравноосигурителния им статус.“ От там насърчават всички жители на региона, които имат проблеми с дихателната система или са били в контакт с инфекция от туберкулоза, да се възползват от инициативата.

Напомняме, че УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ редовно провежда безплатни медицински прегледи за предотвратяване на туберкулозата, често в партньорство с Регионалната здравна инспекция.

Информацията за статията е предоставена от кореспондента на БТА в Плевен – Елина Кюркчиева от БТА.