Ученичка от гр. Левски се класира за финал на Международно езиково състезание в Италия [ПД]

Общини

Петокласничката Любена Георгиева от ОУ „Максим Горки“ в град Левски достигна до финалния кръг на Международното състезание НIPPO „Английски без граници“, информира директорката Даниела Герогиева. Тя е първа в класирането в нейната възрастова група с 83.5 точки. Това й дава право да участва във финалния кръг на престижния форум, който ще се проведе в град Лидо ди Йезоло, Италия, на 12–13 май 2018 г.
В предварителния кръг на шестото издание на състезанието се включват 24 ученици от училището в града в три възрастови групи от 5 до 7 клас. Полуфиналистите са трима: Любена Георгиева – 5 „б“ клас, Веселина Цонева – 6 “б“ клас, и Иван Кирков – 7 „а“ клас. Ученици от ОУ „Максим Горки“ участват за трета поредна година в състезанието.

То е съобразено с изискванията на Общата европейска референтна езикова рамка и покрива областите английски за специфични цели, общ английски и преподаване на английски език. Предназначено е за кандидати с майчин език, различен от английския, желаещи да придобият висококачествен и международнопризнат сертификат за владеене на езика.
В Хипо 2017 участниците са 15 500 от 20 страни. 87 от тях стигат до финалния кръг. Шестото издание на международното състезание по английски език 2018 год. е отворено за ученици и училища от цял свят.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com