„Фестивал „Шарено петле“ променя постановка заради независими причини“

Последни новини


В последния момент програмата на престижния Международния фестивал за куклено изкуство „Шарено петле“ претърпя неочаквана промяна. Организаторите на фестивала, който привлича любители на кукленото изкуство от всички възрасти, бяха принудени да заменят една от насрочените постановки.

В петък, 5 юли, от 19:00 часа публиката няма да може да наслади на анонсирания спектакъл „Майстора и Маргарита“. Вместо него, сцената ще зарадва зрителите с представлението „Банкови кризи и наказания“, поставено под талантливата режисура на Теди Москов от кукления театър в Стара Загора. Особен акцент върху замяната поставя наградата за режисура и главна мъжка роля, която представлението спечели на скорошния комедиен фестивал „Тодор Колев“ в Шумен.

Любителите на кукления театър, които вече са закупили билети за отменения спектакъл, не трябва да се притесняват. Организаторите уверяват, че закупените пропуски остават валидни без нуждата от допълнително заверяване. За тези, които желаят да присъстват на новата постановка, билети могат да бъдат закупени в касата на Държавния куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен.