„Фолклорен ансамбъл „Българе“ представя спектакъл „Паисий“ в Плевен“

Последни новини


### Спектакълът „Паисий“ от ансамбъл „Българе“ ще гостува в Плевен

На 25 юли 2024 г. в Летния театър на парк „Кайлъка“ град Плевен ще бъде домакин на емоционалния и завладяващ спектакъл „Паисий“. Представлението е дело на Национален Фолклорен Ансамбъл „Българе“ и е посветено на 300-годишнината от рождението на Паисий Хилендарски. Плевенчани не са имали възможността да присъстват на негово изпълнение от 2019 г., което прави събитието още по-специално.

„Театрално-музикалното произведение се нарежда сред уникалните постановки, тъй като в последните 80 години не е имало творба, посветена на Отец Паисий, която да бъде поставена на българска сцена“, маркират от ансамбъла. Лице на спектакъла е харизматичният актьор Димитър Селенски, изпълнил ролята на Паисий, което обещава едно незабравимо преживяване.

„Паисий“ улавя и предава родолюбивите послания на Хилендарски монах, втъкани в неговото известно дело „История славянобългарска“ и представя редица значими моменти от историята на България. Героичните подвизи от миналото ще бъдат вълнуващо въплътени от изкусните танцьори на ансамбъла. От ансамбъла споделят, че: „Спектакълът е повече от театрално представление – той е химн за събуждането на националната гордост, българския дух и възстановената чест на народа“.

В допълнение към изкусните артисти, публиката ще бъде очарована от таланта на 8-годишния Андрей Михайлов от Сливен, който за втора поредна година спечелва сърцата на публиката със своето присъствие на сцената, като се превърна в най-младият солист в историята на ансамбъла.

Билетите за представлението в Плевен могат да бъдат закупени онлайн на www.epayGO.bg, на касите на EasyPay, каса „Арт събития” срещу хотел „Ростов”, и по телефон на номер 0877 639 973.

Национален Фолклорен Ансамбъл „Българе“ остава верен на своята мисия да запазва и популяризира българския фолклор, считан за културна визитка на страната, като в продължение на 21 години се утвърждава като носител на духа и традицията на България не само у дома, но и по света.