Фолклорния спектакъл „Чакана любов” представят този петък на сцената на „Съгласие” [ИП]

Култура

Фолклорна танцова формация „Търновска царица” ще представи този петък, 30 март най-новия си творчески спектакъл „Чакана любов”. Спектакълът е създаден по идея на Георги Радев, който е негов режисьор и хореограф.
„Чакана любов” е спектакъл с прекрасни мелодии, танци и театрални изпълнения, сподели днес пред журналисти Георги Радев. Той е изграден в две части. Първата е по-драматична,  разказва за невъзможната любов между беден младеж и дъщерята на местен чорбаджия, а във втората има повече велесие и жизнерадост.
Георги Радев разказа, че при изграждането на спектакъла са акцентирали върху две етнографски области – Северняшка и Странджанска. „Мелодиите, музикалните съпроводи са много динамични, емоционални, вкарани са драматични моменти, които ще накарат публиката да бъде съпричастна към случващото се на сцената”, подчерта Радев.
В „Чакана любов” освен 26 танцьори  участват и актьори от Драматичния театър във Велико Търново.
Представлението е на 30 март, петък, от 19 часа.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com