„Форум „Капитал Градове“ обедини бизнеса на Плевен и Ловеч“

Областна администрация Плевен


На 4 април в Парк-хотел „Кайлъка” се състоя среща на бизнес представители от Плевен, Ловеч и региона, инициирана от „Капитал Градове”. Събитието е част от платформа за обсъждане развитието на местната икономика и ключовите градски центрове на България, включваща регионални издания и срещи с бизнеса и местните власти.

Областният управител Виолета Иеремиева и нейният заместник Александър Йотков присъстваха на мероприятието. В дискусиите участваха кметовете Страцимир Петков от Ловеч и Донка Михайлова от Троян, заместник-кмета на Плевен Маргарита Бахнева, както и бизнес лидери от региона като Георги Пасков, Георги Прокопиев, Иван Вачев, Хусеин Ахриев, Димитър Мачуганов и Георги Милев.

Обсъдени бяха теми като управленските програми на общините, стратегиите за подобрение на бизнес средата, инвестициите, инфраструктурата, индустриалното развитие, бизнес предизвикателствата и земеделието в контекста на Плана за Възстановяване и Устойчивост, новата обща селскостопанска политика и зеления преход в ЕС.

По време на събитието бяха наградени най-динамичните малки и средни предприятия от областите Плевен и Ловеч спрямо класацията “Гепард”, правена от „Капитал” за последните 15 години.