Футболната икона Христо Стоичков беше почетен гост в Плевен.

Общини Общински съвет Плевен


Легендата на българския футбол Христо Стоичков посети Плевен, където беше тържествено посрещнат в училище „Иван Вазов“ с ученически гвардейски оркестър и мажоретни състав. Посещението бе организирано от Асоциация „Докосни дъгата“ и директора на училището Димитър Митев по повод откриването на фотоизложба „Христо Стоичков – 30 години Златна топка“, запечатваща важни моменти от кариерата на футболиста. Присъстваха видни личности като доц. д-р Иван Малкодански, Ваня Първанова, Митко Симеонов, Мариана Костова, Пламен Гетов и други.

Стоичков разгледа изложбата, която включва и детски рисунки, и получи няколко от тях като подарък. Той сподели, че е получил своята първа награда именно в Плевен и изрази благодарност за топлото посрещане. Изложбата беше открита с официално прерязване на лентата от самия футболен ас.

Програмата продължи с обявяването на решението спортният комплекс на училището да бъде преименуван на „Спортен комплекс „Христо Стоичков“. Финалът на посещението включваше възможност за учениците да се снимат със Стоичков и да получат автографи.