Хандбален клуб “Левски” спечели купата на зона „Мизия“  [ИП]

Последни новини

В  зоновия финал по хандбал за младежи до 19 години на зона „Мизия“, проведен на 25 март в гр.Павликени, ХК „Левски” спечели купата на зоналния турнир. В състезанието участваха още отборите на ХК “Локомотив“ – гр. Г. Оряховица, ХК „Осъм“ – гр. Ловеч и ХК “Чардафон“ – гр. Габрово.
„След убедителни победи над отборите от Ловеч с 19:11 и от Габрово с 24:16, състезателите от Левски се изправиха пред силният тим на ХК “Локомотив“ от Горна Оряховица, които са носители на Купата на Р. България за 2018 г.”, коментира Президентът на  Хандбален клуб „Левски“ Иван Пейков.
Срещата протече изцяло под диктовката на хандбалистите от гр. Левски, като още в първите минути те поведоха в резултата с шест гола аванс. Благодарение на великолепната игра на вратаря на отбора Мариус Луканов разликата в резултата се запази до края на самата среща. Така с резултат от 22:16 в хандбалистите от гр. Левски грабнаха зоналната купа и придобиха правото на директно участие на Държавния финал в гр. Хасково, който ще се състои от 27 до 30.04.2018 г.
Призова награда за голмайстор с 34 вкарани гола получи Андриян Димитров от ХК“Левски“, а за най добър вратар беше отличен Георги Маринов от ХК “Локомотив“.
 

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com