„Христо Стоичков откри фотоизложба в Плевен и получи почетен поздрав от общината“

Последни новини


Визитата на Христо Стоичков в Плевен се превърна в незабравимо събитие, организирано от асоциация „Докосни дъгата“ и подкрепено от местни институции. Единственият българин носител на „Златната топка“ откри експозицията „Христо Стоичков – 30 години Златна топка“ в СУ „Иван Вазов“, където бе посрещнат с музика и вълнение.

Плевенската общественост сподели спомени и емоция пред импозантния снимки, отразяващи кариерата на великия футболист. „Днес не само за мен, но и за цялото училище, е истински празник,“ сподели директорът на училището Димитър Митев. По-нататък, доц. д-р Иван Малкодански, председател на местния парламент, също изрази приветствия към Стоичков.

Христо Стоичков не скри задоволството си от теплото посрещане и сподели лични и вдъхновяващи спомени: „Израснах с големи футболисти и приятели като Пламен Гетов. Учил съм се от него и съм горд от това. Имал съм много щастливи моменти в Плевен. Може би не знаете, но първата ми награда като футболист я получих точно тук. Избраха ме за най-перспективен млад футболист в България. Оттук тръгна моят път.“

Д-р Денислава Ангелова, председател на организиращата асоциация, изрази увереност, че изложбата ще вдъхнови младите хора да следват своите мечти, показвайки значимите моменти от живота на Стоичков.

Събитието завърши на спортната площадка на училището, където бе обявено че следващо модернизиране спортното съоръжение ще носи името „Спортен комплекс „Христо Стоичков“. Ученици имаха уникалния шанс да се снимат със своя идол и да получат личен автограф, което сигурно ще остане като ярък спомен от тази среща с историята на българския футбол.