Хъкъла, Илиян Ангелов и Страхил Найденов откриха обща изложба в Плевен [ПД]

Култура

Председателят на Дружеството на плевенските художници Валентин Асенов – Хъкъла, Илиян Ангелов и Страхил Найденов откриха обща изложба снощи в ХГ „Илия Бешков“ в Плевен. Многобройна публика уважи интересното културно събитие, събрало заедно 3-ма изявени и разнолики плевенски автори.
„Не само времето ни изненада, но и ние днес ви изненадваме с една авторска колективна изложба. При тези млади хора желанието да се представят пред публика е толкова голямо, колкото и талантът им. Ателиетата им са пълни с картини и скулптури и при първата отдала се възможност те ги споделят с публиката. Радвам се, че имаме такива колеги“, сподели в приветствието си директорът на галерията Мирослав Минчев.
Той представи авторите като добре разпознаваеми, с утвърден собствен стил през годините. Хъкъла и Илиян Ангелов са преподаватели в Националното училище по изкуствата „П. Пипков“ в Плевен и много от учениците им уважиха събитието. Страхил Найденов е сред малкото творци в България, които правят мозайка. Мирослав Минчев го представи като работохолик, който не спира да изненадва колегите и почитателите на това изкуство в страната и в чужбина с нови произведения.
„Идеята за изложбата е на Страхил и възникна спонтанно. Решихме да опитаме да се представим тримата и да видим как ще въздействат като цяло произведенията ни. Имаме идеи и за други съвместни изяви – тази година и догодина“, информира в аванс аудиторията Хъкъла.
Началникът на отдел „Култура“ при Община Плевен Стефка Григорова поздрави авторите и им поднесе букети с гербери с пожелания за здраве и успехи.

Снимки: Панайот Йорданов

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com