„ЦСКА рискува да остане без мъжки отбор заради сериозни финансови проблеми“

БАСКЕТБОЛ Спорт


Неопределеността около бъдещето на мъжкия отбор на ЦСКА по баскетбол се засилва, тъй като клубът се сблъсква с финансови предизвикателства. В интервю за BGbasket.com, главният треньор Росен Барчовски споделя за трудностите, пред които е изправен тимът.

„Управлението на ЦСКА полага усилия да завършим този сезон по начин, който ни заслужава, въпреки няколко налични задължения. Трудностите не са преодолими, но нашата цел е да приключим годината със съвестно изпълнение на ангажиментите ни. За следващия сезон обаче ни липсва сигурност и прозрачност относно нашето финансиране. Въпреки усилията на президента, мениджмънта и мен, на тоза етап не виждаме позитивна перспектива. Съществува реална възможност да не можем да сформираме отбор за предстоящия период, но възнамеряваме да продължим с борбата, стига да бъдем забелязани и помогнати от обществеността“, коментира Барчовски.

Той изразява скептицизъм и относно потенциалните данъчни облекчения за спонсорите на спортни клубове в страната, подчертавайки, че при текущите 10% данъци, подобни стимули не са толкова привлекателни, както биха били в страни с високи данъчни ставки.

Времето е критичен фактор, уточнява треньорът, с оглед на крайния срок за регистрация за новия сезон в Национална баскетболна лига, който изтича на 30 юни. „Ако можем да уредим нещата в следващите двадесет дни, с радост ще подадем заявка за участие. Ако не, за съжаление, няма да имаме друг избор“, добавя Барчовски в заключение.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com