Частични избори в Коиловци: четири кандидати се състезават за кмет

Общество


В село Коиловци, област Плевен, днес ще се проведат частични местни избори за избор на кмет. По думите на председателя на Общинската избирателна комисия в Плевен, Ярослав Димитров, пет политически формации са подали заявки за участие, но само четири от тях са представили свои кандидати. Кандидатите, които ще се борят за поста, са: Елена Кирилова от партия „Възраждане“, Миглена Василева от ГЕРБ, Виктор Комитски от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Валя Габрова от коалиция „Левицата!“.

В селото са назначени две секционни избирателни комисии – стационарна и подвижна. За стационарната секция е предвидено гласуването да се осъществява както с машини, така и с хартиени бюлетини. Очаква се около 600 души да имат възможност да гласуват. Изборният ден ще започне в 07:00 часа и ще приключи в 20:00 часа, но може да бъде удължен с още един час, ако се налага.

Частичните избори бяха необходими вследствие на решение на Общинската избирателна комисия в Плевен, която предсрочно прекрати мандата на предишния кмет на Коиловци, Мирослав Илиев. Временно изпълняващият длъжността кмет е Даниела Петкова, избрана от Общинския съвет на Плевен на 27 юни, като тя ще остане на поста до избирането и встъпването в длъжност на новия кмет.

Източник: БТА