Черноморец подписа нов договор с Евгени Хаджирусев за две години

БАСКЕТБОЛ Спорт


Черноморец Бургас зарадва своите почитатели с важна новина. Клубът официално обяви, че ще продължи да разчита на една от ключовите си фигури, Евгени Хаджирусев. Съгласуваното удължаване на договора на бившия младежки национал е за период от две години.

Хаджирусев се присъедини към бургаския тим в началото на септември миналата година, но пропусна началото на сезона поради операция на ръката. Въпреки това той се върна на терена и допринесе за спечелването на Купата на България и бронзовите медали в плейофите на Sesame НБЛ. През изминалия сезон, в 30 мача във всички турнири, гардът записа средни показатели от 7.0 точки, 1.7 борби и 2.2 асистенции.

За родения в София играч това ще бъде втори период в Черноморец след предишния му престой в клуба между 2020 и 2022 година.

28-годишният баскетболист има богата кариера и е играл за Левски, Берое Стара Загора, Чардафон Орловец, Дунав Русе, БУБА Баскетбол, Спартак Плевен и Академик Бултекс 99. С Левски Хаджирусев е спечелил шампионската титла в НБЛ, както и няколко други отличия.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com