Четири бронзови отличия за каратистите на „Спартак ” от силен международен турнир [ИП]

Последни новини

На 17 март в София се проведе най-конкурентният международен турнир, организиран на територията на България –  „ Никон Опен”. В него взеха участие 1027 състезатели от 15 държави,  между които Сърбия, Гърция, Турция, Румъния, Ботсвана, Испания, Италия, Франция и др. С отбор от състезатели  до 14 г. карате клуб Спартак-Плевен взе участие в престижния турнир. Те се състезаваха  в дисциплините кумите индивидуално, кумите отборно  и макивара, показвайки добра техника и устойчива психика.
Бронзови медали спечелиха: Кристиан Костов на макивара в огромна конкуренция от 28 момчета до 8 г. С победа в същата дисциплина е Николай Панчев. Теодора Иванова при 6-7  г. момичета стана 3-та в дисциплината  кумите. В същата дисциплина отлично се справи и Дария Петкова, но след съдийско решение се класира 5-та в битката за другия бронзов медал в групата. Стефани Ангелова и Стефани Иванова, без 3-та състезателка в отбора ни, се пребориха също за бронза в дисциплината кумите отборно момичета до 12 г. Момичетата направиха победа и равна среща, но при липса на трети състезател загубиха по точки в спора  за отбора финалист. При най-малките Александър Иванов на макивара до 6 г. също е бронзов медалист. Той реализира една победа и една загуба. С победа и загуба, но без медал остана отборът ни на кумите при 10-11 г. момчета.

„Четирите бронзови медала са отличен резултат, предвид начинаещото ниво на състезателите ни, както и по отношение на някои промени в наредбата на турнира, за което не бяхме предварително уведомени – сливане на състезатели в групите. Това отне шанса на много от най-малките деца – до 6 г. и до 8 г., да реализират потенциала си в условията на нормална конкуренция на категориите в кумите и на макивара”, споделиха треньорите на плевенския клуб.
Участието на състезателите от клуба в турнири на високо ниво продължава през годината, за да имат стимул да повишават своето техническо ниво, както и да преодоляват неравенствата и трудностите, макар и понякога при неравни условия, допълниха те.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://infopleven.com