Четири отбора се класираха за четвъртфиналите в Държавно първенство U13.

БАСКЕТБОЛ Спорт


Четирите отбора – Чардафон, Балкан, Шампион 2006 и Спартак Плевен – успешно достигнаха до четвъртфиналната фаза на националното състезание по баскетбол за момчета, набор 2013. Те постигнаха важни победи в своите квалификационни мачове по време на стартиращия етап от шампионата, разположен в морската столица, Варна.

В спортната зала „Христо Борисов“, Чардафон показаха по-голяма мощ в първата и третата четвърт за да се наложат над тима на Левски с крайния резултат от 67-58.

Следващият, приключил своите квалификационни изпитания успешно, е отборът на Балкан, който беше безапелационен в играта срещу Берое и спечели с комфортно предимство от 72-37, като се отличи с безпрекословно доминиране през всички игрови четвърти.

От столицата, отборът на Шампион 2006, така също осигури своята позиция в следващия кръг, показа изключителна воля и победи тима на Локомотив Горна Оряховица с резултат 51-46, решавайки изхода на мача в напрегнатите последни минути.

Изявата продължава с успех и за Спартак Плевен, които надделяха над отбора на ЦСКА с 73-51, като отбелязваме, че плевенчани изненадващо загубиха първата четвърт от срещата.

Като част от финалите, предстои четвъртфиналите на турнира да се проведат в петък, припомняйки че Доростол, БУБА Баскетбол, Рилски спортист и домакините от Черно море Тича вече си бяха осигурили участие в този етап предварително.

[РАЗПИСАНИЕ И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЗАВЪРШИЛИТЕ ИГРИ ЗА ДЕТСКАТА ВЪЗРАСТОВА ГРУПА U13]
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com