Шампионска титла за СКБ Изобор от държавното по борба за деца [ПС]

БОЙНИ СПОРТОВЕ

Мартин Петров спечели титлата на Държавния личен шампионат по класическа борба за деца в Горна Оряховица. Стори го в категория до 47 кг. Възпитаникът на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки в СКБ Изобор (Плевен) надви четирима съперници. Съотборниците му спечелиха още пет медала. Вили Димитров е вицешампион при 38-килограмовите, след като победи трима и загуби финала. Тук Виктор Фатов (2 победи и 1 загуба) и Кристиян Цветков (3 победи и 1 загуба) станаха трети. Същото класиране и за Емил Костадинов (4 победи и 1 загуба) в категорията до 53 кг и Альоша Илиев (3 победи и 1 загуба) при 30-килограмовите. Тук Андрей Дюзев е пети.

„Доволен съм от представянето на борците ни. Очаквах титлата на Мартин, който бе отлично подготвен. Бори се предпазливо, но тактически перфектно. Надявах се Вили също да е шампион, защото в предишните състезания винаги побеждаваше Бунов. Няма как да изискваме от състезателите ни конкретно класиране, защото са още деца. Тепърва ще се развиват и изграждат като борци“, коментира Момчил Сирашки.Два бронзови медала за Класик (Белене). Единият е за Янислав Димитров (2 победи и 1 загуба) в кат. до 32 кг, а другият за Лорен Венков (3 победи и 1 загуба) при най-тежките (+73 кг). Пети места за съотборниците му Цветелин Георгиев (32 кг), Билян Николаев (53 кг) и Антонио Ангелов (73 кг). „Много съм доволен от момчетата. Можеше и по-добро класиране както от медалистите, така и от останалите. Стана силно състезание“, заяви беленският треньор Момчил Ганчев.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт https://plevensport.eu