Шахматистката Нора Рашева е със сребро от Първото държавно училищно първенство в „Албена“ [ПД]

Page breadcrumbsEnd of page breadcrumbs

Шахматистката Нора Рашева спечели сребро от Първото държавно училищно първенство в „Албена“, информират от СКШ „Плевен 21“. Нора е единствената представителка на Плевен в този шампионат. В конкуренция с 10 момичета на възраст до 11 години тя завърши с актив 6 точки от 7 възможни, който й отреди второ място в първенството.
Състезанието се проведе в зала „Анатолий Карпов“ в морския курорт от 19 до 22 май 2018 г. Шахматистите бяха разпределени в 6 възрастови групи на нечетните години – до 7, 9, 11, 13, 15 и 17 г., отделно на момичета и момчета, като бяха представени на над 20 шахматни клуба от страната. Организатор на проявата, включена за първи път в Държавния спортен календар на БФШ 1928, е ШК „Eнергия 21“ – Добрич с председател мс Тодор Тодоров. Главен съдия на срещите беше инж. мс Димитър Илиев.

Плевенчанката стартира под номер 1 по ело в стартовия списък, но допусна една загуба в спечелена позиция от състезателката на НСА Боряна Аршинкова. Партията помежду им се игра в четвъртия кръг на турнира. Така Боряна спечели шампионската купа в тази възрастова група с 6,5 точки. Двете малки шахматистки ще премерят сили отново съвсем скоро на Купа „Дюни“ в Приморско от 30 май до 02 юни и на предстоящото веднага след това Държавно първенство до 8 и 10 години, което ще се проведе в Плевен от 03 до 10 юни. В него освен с Нора Рашева, СКШ „Плевен XXI“ ще се представи и с още 9 момчета в двете възрастови групи.

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е плевенският сайт http://plevendnes.com