• В седмицата от 16 до 22 април на територията на цялата страна ще има засилен контрол за спазване на разрешената максимална скорост на движение [ЛТ]

Ловеч

В хода на полицейската операция в периода от 06.00ч. на 18 април до 06.00ч. на 19 април 2018 год. на територията на Р България  ще се проведе 24 часова специализирана акция за контрол на скоростта.
Точките за контрол на територията на област Ловеч ще бъдат избирани в участъците с концентрация на ПТП по причина на превишена скорост, както и в районите около училища, детски  градини и болнични заведения, където има условия за управление на превозни средства с превишена скорост.
От началото на 2018 година до 10 април на територията на ловешка област са регистрирани  57 тежки ПТП, при които са загинали 7 човека и 75 са ранени.
Мерките на Пътна полиция се предприемат в рамките на операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция  TISPOL, която се провежда  на територията на всички държави-членки от 16 до 22 април. Основната цел на предприетите мерки е да бъде намален пътнотранспортния травматизъм.
Нарушенията, с превишаване на разрешената скорост за движение са често срещано явление във всички европейски държави и са определени като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни инциденти и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. През 2017г. в страната превишената скорост продължава да е с най-голям дял като причина за катастрофи по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите членки на ЕС.
В рамките на операцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.
Сподели:ОтпечатванеХаресване на това:Харесвам Зареждане…

Pleven.info е автоматичен агрегатор на новини. Ние спазваме Creative Commons лиценза за онлайн съдържание и посочваме източника му. Източник на тази новина е ловешкия сайт http://lovechtoday.eu