Альоша Илиев Сребърен Медалист Евро`2024 Почетен Плакет Плевенска Власт

Последни новини


Плевенският борец Альоша Илиев отново изкачи спортния олимп, завоювайки сребърен медал на Европейското първенство по борба за кадети, което се проведе в Нови Сад, Сърбия. Талантливият състезател от СК по борба „Плевен“ очарова публиката и журито с изключителните си умения на тепиха, като спечели 4 победи на пътя към финала в категорията до 55 килограма класически стил.

Илиев, роден през 2007 година, бе посрещнат от високопоставени представители на местната власт в Общинския съвет на Плевен, където е получил заслужено признание. Кметът на Плевен, д-р Валентин Христов, с топли думи изрази уважението си към успеха на младия спортист, заявявайки: „Днес ние изказваме своята благодарност и признателност към Вашия труд, майсторство и упоритост. Успехите на плевенските спортисти винаги са ни карали да се чувстваме горди“. В контекста на своите думи, кметът връчи почетен плакет с пожелания за още много професионални и лични успехи.

Поздравления и благопожелания за здраве и нови спортни върхове отправи и председателят на Общинския съвет доц. д-р Иван Малкодански. По този повод той връчи протоколни подаръци на всички отбелязани гости, включително и на личните треньори на Илиев – братята Радостин и Светлин Шиндови, и старши треньора Цоло Божилски.

Треньорът Божилски не скри възхищението си от постиженията на Альоша, коментирайки: „Альоша е изключително скромен, добър и упорит. От спортно семейство е и успехите при него не са случаен факт, те са последователни и градивни. Очакваме медал от него и от предстоящото Световно първенство“.

Сребърният ни финалист нетърпеливо се подготвя за предстоящото Световно първенство, като обещава да продължи доказаната си върхова форма и в бъдеще.