Арт школа „Колорит“ от Плевен триумфира на международния форум.

Общество


Творческият екип на арт школа „Колорит“ от Плевен се завърна с престижни награди от 25-ото издание на Международната среща на младежкото изкуство „Евора 2024“ в Португалия. Това бе съобщено от ръководителя на школата, Майя Ананиева. В международния форум участие взеха и талантливите млади художнички Пламена Захариева (14 г.) и Елена Георгиева (15 г.), които бяха отличени за своите творби на тема „Творческо пресъздаване на художествена творба от Музея в Евора“, създадени по време на пленер, съпътстващ събитието. Сред близо 50 участници от различни страни, Пламена спечели втора награда, а Елена бе наградена с поощрителна награда.

Школата е била поканена за участие благодарение на успехите на своите ученици в конкурса за рисунка „Евора 2024“, посветен на темата „Чудесата на морското дъно“. В индивидуалното класиране пет деца от школата получиха „Златна награда“, четири „Сребърна награда“, а 12 деца бяха удостоени с почетни отличия за своите постижения.

Наградите бяха връчени на тържествена церемония, състояла се в двореца „Крал Мануел“ в Евора по време на откриването на международния форум. Сред отличените, Пламена Захариева получи лично своята „Златна награда“, а Елена Георгиева бе удостоена с почетно отличие, допълни Ананиева.

Важна част от форума бе и откриването на 10-та Международна изложба за професионални художници и арт педагози „Евора 2024“, в която плевенската художничка Майя Ананиева представи четири живописни творби – маслен пастел на тема „Чудесата на морското дъно“ и бе носителка на „Почетен диплом“.

Малките таланти от арт школа „Колорит“ донесоха награди и от друг международен конкурс – Mini restART 2024, който се проведе в Сърбия и е единствен в света за малък формат.

Източник на информацията: Българска телеграфна агенция (БТА).

Вашият коментар