БДЖ информира за множество отменени и закъснели влакове в страната

Плевен днес


Цяла поредица от отменени и закъснели влакове бе съобщена на своята мрежова страница от „Български държавни железници“ (БДЖ).

Крайградският пътнически влак от Септември (10:50 часа) до Аврамово (13:43 часа) е спрян поради липсата на подвижен състав. Вместо това, пътниците ще бъдат транспортирани с автобус.

Също влакът от Аврамово (14:05 часа) до Септември (16:51 часа) е отменен по същата причина. И тук пасажерите ще бъдат превозени с автобус.

Пътническият влак от Враца (08:40 часа) до Плевен (10:47 часа) е отменен в участъка Враца – Мездра поради технически проблеми. Пътниците ще бъдат пренасочени към следващите влакове по това направление.

По същата причина е отменен и пътническият влак от София Север (06:00 часа – Враца 08:27 часа) в участъка Мездра – Враца. И тук пътниците ще трябва да ползват следващите налични влакове по маршрута, според информацията на сайта на БДЖ.

На същата страница са упоменати и закъсненията на редица други влакове, опериращи по направления като Варна – Добрич, Русе – Варна, Варна – София Север, Бургас – Дъскотна, Димитровград – Горна Оряховица и други.

По-рано днес от БДЖ съобщиха, че четири новодоставени германски вагони ще бъдат включени в бързия влак от София за Варна, заминаващ от Централна гара в 10:00 часа. Допълнителни четири вагони ще бъдат добавени към бързия влак, тръгващ от Варна за София в 09:25 часа, както припомня и БТА.

За поредица отменени и закъснели влакове съобщиха на своята интернет страница от „Български държавни железници“ (БДЖ).