БДЖ стартира онлайн продажба на билети за влаковете си.

Плевен днес


От началото на седмицата БДЖ – Пътнически превози започнаха да тестват нова система за електронно издаване на билети директно във влаковете чрез персонала и PDA устройства. В този тестов период системата се изпробва на определени направления, включително София-Враца-Видин и София-Враца-Лом.

Тестовете целят да идентифицират и решат всякакви технически проблеми, които могат да възникнат при използването на системата, като слаби мобилни връзки или бъгове в устройствата. След като се подобрят тези проблеми се планира услугата да бъде разширена към повече маршрути и влакове, предлагайки и допълнителни търговски предложения.

Електронното издаване на билети улеснява работата на проводниците, тъй като билетите се отпечатват автоматично и не изискват попълването на всякакви документи на ръка. PDA устройствата са свързани пряко с централизираната билетоиздаваща система, подобрявайки отчетността чрез предаване на данни за продажбите в реално време.

Тази инициатива е част от цялостни усилия за подобрение на билетната система на БДЖ и предоставяне на по-добро обслужване на клиентите, както и за повишаване на ефективността на вътрешните процеси на дружеството.

Източник на информацията: PlevenZaPleven