Берое Стара Загора завърши четвърти в Купа на Плевен 2023

БАСКЕТБОЛ Спорт


Берое Стара Загора завърши на четвърта позиция в турнира за Купата на Плевен. Възобновеният отбор на „зелено-белите“ извърши две поредни грешки в зала „Балканстрой“ и при мача за третото място претърпя загуба от Спартак с 73:83. Треньорът Даниел Клечков изрази мнение, че на играчите липсва опит и самочувствие, но същевременно вярва, че Берое ще бъде конкурентоспособен състав.

„Благодарим за възможността да участваме в този турнир. Радваме се, че имахме възможност да изиграем два интензивни мача. Загубихме от Спартак заради слаба игра в нападение, забавени действия и неправилно изпълнение на детайлите. Проблеми като лоши заслони, трудности с предимствата и стрелби при натиск, както и грешки в пасовете при pick and roll са видими. Вярвам, че имаме време да поправим тези недостатъци. Трябва всички да се убедят, че трябва да играем като отбор и топката да се движи повече, защото индивидуалните действия не ни помагат.“

„Антъни Уокър получи контузия на полуфиналите и решихме, че е по-добре да го запазим за по-важни мачове. Важно е да е здрав,“ добави младият треньор.

„Контролните мачове са полезни. Трябва да подобрим играта си както в защита, така и в нападение. Въпреки някои негативи, със завръщането на Ивайло Тонев и Венцислав Петков, които са отлични стрелци, очаквам играта в нападение да се разведри и да имаме повече варианти. Смятам, че през този сезон Берое ще бъде сериозен отбор.“

„Нашата цел е да имаме агресивен и бърз стил на игра, което все още не сме постигнали напълно. С млади играчи трябва време, за да придобият самочувствие и рутина,“ допълни Клечков.

„Винаги има място за усъвършенстване. Радвам се за възможността да ръководя млад отбор в НБЛ и съм уверен в доброто ни представяне. Очаквам интересни съперничества и пълни зали, което е от най-голямо значение,“ завърши Клечков.
Информацията за тази новина е предоставена любезно от bgbasket.com